Agenda

Wat staat er de komende tijd voor LeveDNA! op het programma? 

 

25 april 2019 - wereld DNA-dag

Wereldwijd is 25 april jaarlijks "DNA-dag". LeveDNA! is momenteel bezig met het organiseren van diverse activiteiten. Op deze pagina laten we zien  Wie - Wat - Waar.  Organiseer jij wat?, laat het ons weten!

 • Singelpark (Leiden)  -  DNA is overal 
 • Corpus (Leiden)  -  Kom jij de DNA kluis kraken ?!
 • SpaceExpo (Noordwijk)  -  Is ons DNA aan te passen voor leven op Mars?!
 • BplusC Bibliotheek (Leiden)  -  Hoe zuiver is uw instrument?
 • DNA Day Video/Essay Contest 2019 (ESHG en Ned.Ver. Humane Genetica)

Lees verder

25 april 2018 - wereld DNA dag

Wereldwijd is 25 april jaarlijks "DNA-dag". LeveDNA! is momenteel druk bezig met het organiseren van allerlei activiteiten. Zodra we weten Wie - Wat - Waar zullen we dit hier melden. Organiseer jij wat?, laat het ons weten!

Lees verder

25 maart 2018 - Corpus DNA voor kids

DNA voor kids (8-13 jaar) èn hun (groot)ouders,
door LeveDNA!, in samenwerking met Corpus.
3 zondagen:

 • 25 maart:  DNA, de basis van ons leven
 • 22 april 2018:  DNA en evolutie
 • 27 mei 2018:  DNA en sport

Lees verder

6 maart 2018 - SV Nucleus DNA lezing


6 maart 2018, hogeschool Leiden (Leiden)
Lezing door Johan den Dunnen (ambassadeur LeveDNA!)   

Wil jij hier bij zijn?  Meld je dan, voor 5 maart 9.00 uuur, gratis aan bij SV Nucleus.
 

Lees verder

18-20 augustus 2017 - Lowlands

LeveDNA! werkt dit jaar mee aan Lowlands door het onderzoek van Karin van der Tuin te ondersteunen.

Hoe komt het dat tegenpolen elkaar aantrekken? Volgens Karin, onderzoeker bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) wordt dat mede bepaald door je DNA. Hoe meer jouw DNA van een ander verschilt, hoe meer je je aangetrokken voelt tot die persoon. Karin gaat haar vermoedens testen op het festival door bezoekers te onderwerpen aan DNA-dating.

Lees verder

25 april 2017 - DNA dag

Wereldwijd is 25 april de jaarlijkse "DNA-dag". LeveDNA! werkt dit jaar samen met Corpus (Leiden) en brengt een uitdagend programma. Kom ook!

Lees verder

november 2016/januari 2017 - Profielwerkstukken

Ook dit jaar biedt de sticting LeveDNA! scholieren weer hulp aan bij het maken van een profielwerkstuk. Interesse?  Neem dan contact met ons op: info@LeveDNA.nl  We beloven niks maar "Vragen staat vrij"

Lees verder

6 november 2016 - Wijzer over DNA: een genenpaspoort voor iedereen

Zondagmiddag 6 november levert LeveDNA! ambassadeur Johan den Dunnen een bijdrage aan de jaarlijkse MGC Publieksmiddag "Wijzer over DNA". Het onderwerp is dit jaar "Een genenpaspoort voor iedereen".

Lees verder

21-23 augustus 2015 - Lowlands

De DNA stand op Lowlands waar LeveDNA! in 2015 aan meewerkte was 'n groot succes. Drie dagen lang waren bezoekers bereid om in de rij te staan om wat over DNA te horen. Om wat met DNA te doen. Om te kijken of ze een thrill-seeker (avonturier) zijn. Zondag moesten we zelfs stoppen. Uitverkocht!! ...er was op "slechts" 1000 belangstellenden gerekend.
Dank aan alle vrijwilligers, vooral Karin van der Tuin, degene die de moeite nam om alles te organiseren.

Lees verder

13 juni 2015 - Doorgedraaid Festival Leidschendam

LeveDNA! ondersteunde Daan Luining met zijn DNA experiment op het Doorgedraaid Festival. Uit wangslijmvlies haalde Daan DNA van bezoekers om te kijken wie van hen waaghalzen zijn. Waaghalzen zouden het “thrill-seeker” gen (avonturiersgen) hebben. Lees Daan's verslag en bekijk de resultaten.

Lees verder

26 maart 2015 - De Dingen Doen met DNA Show

Donderdagavond 26 maart levert ambassadeur Marjolein Kriek een bijdrage aan de "Dingen doen met DNA show", in de serie van Naturalis' After Dark avonden

Lees verder

november 2015/januari 2016 - Profielwerkstukken

Elk jaar probeert de stichting LeveDNA! scholieren te helpen bij het maken van een profielwerkstuk als daar DNA een rol bij speelt. Ook dit jaar weer. Interesse?, op zoek naar ideeën?  Neem gerust contact met ons op: info@LeveDNA.nl

Lees verder

20 september 2014 - Lezing 'Darwins Peepshow' bij de Nacht van Kunst & Kennis Leiden

Zaterdag 20 september geeft ambassadeur Menno Schilthuizen de lezing 'Darwins Peepshow' tijdens de Nacht van Kunst & Kennis.

Lees verder

8 November 2013 - Docentendag

Samen met NBIC heeft LeveDNA! een docentendag opgezet over metagenomics. Mail naar onderwijs@nbic.nl om u aan te melden.

Lees verder

6 november 2013 - practicum Imagine 2013/2014

Kunnen we met hulp van DNA een verschil maken in een ontwikkelingsland? Wij denken van wel! De wetenschappers van LeveDNA! werkten mee aan de Imagine wedstrijd en hielpen middelbare scholieren met hun projectplan.

Lees verder

20 oktober 2013 - Kenniscafé

Medische technologieën, hoe ver zijn we?

Lees verder

13 maart 2013 - Het DNA van een DJ

We hebben meegewerkt aan het aflezen van het DNA (het "genoom") van SLAM!FM's DJ Daniël Lippens. 3.200.000.000 letters, alles x2. Allemaal A-tjes, C-tjes, G-tjes en T-tjes. Woensdagavond 13 maart 2012 in de uitzending van de DNAvondploeg ging het boek van Daniël's DNA open.

Lees verder

november 2012 - Shaking Science

Welke bacteriën komen er voor in de sloten rondom Naturalis? LeveDNA! ging samen met eindexamenleerlingen van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest op onderzoek uit en leerden ze en passant ook nog wat bioinformatica.

Lees verder

26 september 2012 - kickoff Imagine 2012/2013

Kunnen we met hulp van DNA een verschil maken in een ontwikkelingsland? Wij denken van wel! De wetenschappers van LeveDNA! werkten mee aan de Imagine wedstrijd en hielpen middelbare scholieren met hun projectplan.

Lees verder

30 oktober 2011 - Kennisfestival Leiden

Het LeveDNA! team staat zondag 30 oktober, tussen 12.00 en 17.00 uur, op de LUMC wetenschapsdag, onderdeel van het Kennisfestival Leiden.

Lees verder

26 oktober 2011 - finale Academische jaarprijs

De grote finale. Samen met onze 2 concurrenten presenteren we ons plan. Daarna, de prijsuitreiking. Eerst van de Publieksprijs, daarna de Academische Jaarprijs 2011.

Lees verder

mei 2011 - in de finale van de Academische jaarprijs!

LeveDNA! is finalist voor de Academische Jaarprijs 2011. Aan de slag, een Communicatieplan maken. De andere finalisten zijn "Brein in beeld" en "Antibiotica gezocht".

Lees verder

4 april 2011 - LeveDNA! wordt opgericht

Uiterlijke aanmelddatum voor de Academische Jaarprijs 2011. LeveDNA! doet mee, vanaf nu bestaat LeveDNA!.

Lees verder

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven