6 maart 2018 - SV Nucleus DNA lezing

DNA-ontwikkelingen; wanneer wordt jouw DNA afgelezen? ...wil je het nog aanpassen?
6 maart 2018, hogeschool Leiden (Leiden)
Lezing door Johan den Dunnen (ambassadeur LeveDNA!)   

DNA is een begrip dat steeds gewoner wordt. Wat weet jij nu eigenlijk over DNA?  Wat bepaalt je DNA wel, en wat niet?  En hoe zit dat met de mogelijkheid om DNA aan te passen?  Deze lezing begint bij de basis en zal op toegankelijke manier ingaan op de nieuwste ontwikkelingen, de komende toepassingen en CRISPR-Cas9.

Wil jij hier bij zijn?  Meld je dan, voor 5 maart 9.00 uuur, gratis aan bij SV Nucleus.
Na aanmelding ben je op 6 maart vanaf 19.00 uur welkom op de hogeschool Leiden (lokaal F0.015). De lezing begint om 19.15 uur. Na afloop, rond 20.15 uur, kan er onder het genot van koffie of thee worden nagepraat.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven