13 maart 2013 - Het DNA van een DJ

LeveDNA! doet van alles. We hebben meegewerkt aan het aflezen van het DNA (het "genoom") van SLAM!FM's DJ Daniël Lippens. 3.200.000.000 letters, alles x2. Allemaal A-tjes, C-tjes, G-tjes en T-tjes. Afgelezen van stukjes DNA van 300-500 letters lang. Eerst het begin, de eerste 100 letters. Daarna het einde, de laatste 100 letters. Het aflezen duurde bijna 10 dagen. Dan een enorme puzzel van ongeveer 1.000.000.000 stukjes!, proberen terug te vinden in het voorbeeld, het "referentie genoom". Iedere letter bijna 30 keer gelezen. Tot slot kijken of er verschillen zijn en uitzoeken wat die betekenen.

Wat zegt Daniël's DNA ?!

Woensdagavond 13 maart 2012 was 't zover. De uitzending van SLAM!FM's Avondploeg stond in het teken van wat je met DNA allemaal kunt. Aan de hand van DJ Daniël Lippens' DNA gaven we uitleg en werden vragen van luisteraars beantwoord. Meer weten, zoek naar #DNAvondploeg. Uitzending gemist?, geen probleem, hier kun je 't nog een rustig beluisteren.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven