Jij

LeveDNA! probeert iedereen te ondersteunen die een vraag heeft die je met DNA zou kunnen beantwoorden. Ook jou!  Wil je weten wat voor projecten we zoal gedaan hebben, kijk in ons archief. Wil je weten waar we NU mee bezig zijn?,  kijk hieronder.

waar komt die vlinder vandaan

2.5 jaar geleden maakte Jan Goedbloed een duinwandeling op Walcheren. Tot zijn verbazing trof hij er meidoornspanners aan. Deze vlinder kwam hier vroeger niet voor, ook nergens in de buurt en vrouwelijke meidoornspanners hebben geen vleugels. Waar komen ze vandaan?  Zijn ze overgewaaid uit Engeland? Met de hulp van LeveDNA!, financiële ondersteuning van Generade en bioinformatica studenten van de Hogeschool Leiden gaf DNA het antwoord: de Walcherse meidoornspanners komen uit Frankrijk!. Het resultaat leverde LeveDNA! zelfs een eerste wetenschappelijk publicatie op in de Entomologische Berichten. Daar zijn we heel trots op!

Lees verder

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven