LeveDNA

Een overzicht van afgeronde projecten van van de stichting LeveDNA!

't DNA van 'n DJ

We hebben meegewerkt aan het aflezen van het DNA (het "genoom") van SLAM!FM's DJ Daniël Lippens. 3.200.000.000 letters, alles x2. Allemaal A-tjes, C-tjes, G-tjes en T-tjes. Woensdagavond 13 maart 2012 in de uitzending van de DNAvondploeg ging het boek van Daniël's DNA open.

Lees verder

Evolutie Megalab

Al jaren verzamelen scholieren in heel Europa gegevens over tuinslakken, het Evolution-Megalab. Er wordt vooral gelet op de kleur van het slakkenhuisje en op de bandenpatronen. Steeds meer slakken hebben een licht gekleurd huisje. Hoe komt dat?  Door het warmere klimaat?  We weten ook nog niet welke DNA letters de kleur van het huisje bepalen (licht of donker) en welke de banden en het aantal banden. LeveDNA! helpt deze vragen op te lossen

Lees verder

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven