Blattery

Voor de beginner heeft LeveDNA! een programma gemaakt, de LeveDNA! BLATTERY. Hier staan altijd wat DNA volgordes voor je klaar, met daaraan gekoppeld één of meer vragen. Soms staan er nieuwe DNA volgordes waar we momenteel zelf aan werken. Je kunt ons dan helpen te achterhalen waar die volgordes allemaal vandaan komen. Soms is er ook een wedstrijdje, voor de eer of soms met een leuk prijsje dat je kunt winnen.

Shaking Science

Op dit moment staan de DNA volgordes uit ons Shaking Science project (Nov.2012) op de Blattery site. Het DNA dat hiervoor gebruikt is komt uit water dat we hebben verzameld op het terrein van Naturalis. Benieuwd naar welke bacteriën er allemaal in het water bij Naturalis zitten; probeer de LeveDNA! BLATTERY.

Het DNA van de mens

In 2008 hebben we in Leiden het DNA van de eerste vrouw ter wereled afgelezen, van Marjolein Kriek (zie verslag NRC). Op de LeveDNA! BLATTERY site staan een deel van de DNA volgordes. Kun je achterhalen waar een stukje vandaan komt. Komt het uit een gen?, wat doet dat gen?, heeft Marjolein een verandering in dat stukje DNA?

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven