Scholieren

Scholieren en studenten ondersteunen we met een DNA-project, bijvoorbeeld een profielwerkstuk. Wil je weten welke projecten we al hebben gedaan, kijk in ons archief. Wil je weten waar we nu mee bezig zijn, kijk hieronder!

darmkanker en stoffen die DNA beschadigen

Sila Algül wil onderzoeken wat de invloed van de omgeving op DNA is. Zij doet dit door een stof ("eten") bij groeiende cellen te doen. De stof beschadigd DNA (een mutagene stof) en Sita leest na de groei het DNA van het MSH2 gen af, een gen dat betrokken is by Lynch Syndroom, een erfelijke vorm van darmkanker.

Lees verder

plastic soep in de oceaan

Sambine Dambruin onderzoekt wat de invloed is van al het plastic dat in de oceanen drijft. Hoe beïnvloedt dat plastic het leven. Ze maakt daarvoor een zeilreis over de Atlantische Oceaan met de organisatie Masterskip Een verslag van de reis vind je op haar blog, Sabine Sails.

Lees verder

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven