Scholieren

Een overzicht van afgeronde DNA projecten van scholieren en studenten die LeveDNA! heeft gesteund.

Imagine 2013/2014

De LeveDNA! bijdrage aan Imagine 2013/2014. Het onderwerp, niet verrassend: doe wat met DNA!

Lees verder

DNA in de hoofdrol

Stichting LeveDNA! ontwikkelt samen met Technolab Leiden en het Da Vinci College Leiden een lesmodule waarin DNA centraal staat; 'DNA in de hoofdrol'.

Lees verder

Imagine 2012/2013

Kunnen we met hulp van DNA een verschil maken in een ontwikkelingsland? Wij denken van wel! De wetenschappers van LeveDNA! werkten mee aan de Imagine wedstrijd 2012/2013 en hielpen middelbare scholieren met hun projectplan.

Lees verder

Shaking Science

Welke bacteriën komen er voor in de sloten rondom Naturalis? LeveDNA! ging samen met eindexamenleerlingen van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest op onderzoek uit en leerden ze en passant ook nog wat bioinformatica.

Lees verder

LUMC wetenschapsmarkt 2011

Op zondag 30 oktober 2011 staat het team van Leve DNA! met een stand op de LUMC Wetenschapsdag. Voor jong en oud is er een keur aan belevenissen!

Lees verder

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven