Mail ons je DNA idee!

DNA is de basis van alles wat leeft. De enorme variatie in het leven om ons heen komt door verschillen in het DNA. Het DNA van alle levende wezens is anders. Met de verschillen in het DNA kun je al deze wezens onderscheiden en herkennen. Er zijn zelfs verschillen tussen alle individuen van één soort; daarom zien ook alle mensen er anders uit. Jou mogelijkheden, eigenschappen en talenten hangen deels af van de lettervolgorde in je DNA, de DNA code. Met LeveDNA! willen wij laten zien wat er zoal met DNA kan, en wat niet kan.

Iedereen mag onderwerpen aandragen die hem of haar interessant lijken. Laat je fantasie de vrije loop. Een lijst met eerste voorstellen vind je hier. Met de "Stichting LeveDNA!" gaan we proberen zoveel mogelijk van deze voorstellen uit te voeren.

Je e-mail:
Je naam:
Bericht:

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven