Academische Jaarprijs 2011

Academische Jaarprijs 2011

Creatieve wetenschappers maken dit jaar opnieuw kans op 100.000 euro om hun onderzoek op een vernieuwende en spannende manier aan een groot publiek te presenteren. Van 7 februari tot en met 4 april konden teams zich inschrijven als deelnemer van de Academische Jaarprijs 2011. Onderzoekers worden uitgedaagd om een origineel en pakkend communicatieplan te maken.

Met de hoofdprijs van 100.000 euro krijgt een team van wetenschappers, promovendi en studenten de kans om het winnende voorstel te realiseren. De Academische Jaarprijs wil hen stimuleren om de resultaten van hun onderzoek actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek.

Met LeveDNA! (team Kraaijeveld) dingt het LUMC mee naar de Academische jaaprijs van 2011. Het team is een samenwerking van het Leiden Genome Technology Center van de vakgroep Humane Genetica, NCB Naturalis en de Hogeschool Leiden. Met Leve DNA! willen wij laten zien wat er met DNA kan, en niet kan.

Toegepast op de mens en alles wat leeft. Middelbare scholieren selecteren iedere maand uit de door het Nederlandse publiek bedachte onderzoeken. Die wij dan in onze DNA-laboratoria gaan uitvoeren. Zo zetten we iedereen aan tot nadenken over DNA.

Het team van Leve DNA!

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven