Danny Dukers

Mijn naam is Danny Dukers en werk als hoofd van de opleiding Hoger Laboratorium onderwijs aan de Hogeschool Leiden.

Op de basisschool wilde ik altijd zwerver worden, omdat je dan altijd in de natuur kon zijn; zwerver is het uiteindelijk niet geworden, maar na het VWO ben ik medische biologie gaan studeren. Een ontzettend interessante studie waarbij je veel over de biologie van het menselijk lichaam leert.

Tijdens mijn studie heb ik 9 maanden in Engeland gewerkt aan het Epstein-Barr virus en in die tijd is mijn interesse in het DNA gewekt. Vervolgens heb ik promotieonderzoek gedaan wat ook te maken had met hetzelfde virus.

Na mijn promotieonderzoek nog een aantal jaren in het kankeronderzoek gewerkt in het laboratorium en daarna overgestapt naar de hogeschool. Hier zorgen we ervoor dat de studenten bio-informatica en het HLO de DNA onderzoekers van de toekomst zullen worden...

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven