Martijn van der Kraan

Ik ben Martijn van der Kraan en ik zit in het 4e jaar van de Hbo-opleiding Medisch en Biologisch Laboratoriumonderzoek, met als specialisatie Moleculaire Biologie.

Na de mavo heb ik de studie Biologische Laboratoriumtechnieken doorlopen. Hierna heb ik veel praktijkervaring opgedaan als laborant in verschillende laboratoria. Daar merkte ik dat er steeds meer DNA-technieken kwamen en dat ik deze zo interessant en veelzijdig vond, dat ik er mijn beroep van wilde maken.
 
Op dit moment loop ik stage op de researchafdeling van het Laboratorium voor Diagnostische Genoomanalyse van het LUMC. Hier houd ik mij bezig met technieken om bij mensen die een stukje in hun DNA missen (dit heet een deletie), heel nauwkeurig te bepalen welk stukje weg is. Door dit bij heel veel mensen te onderzoeken, willen we ontdekken hoe deze deleties ontstaan en wat we eraan kunnen doen.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven