Michiel van Galen

Ik ben Michiel van Galen. Na de HAVO en het verkennen van verschillende studies kwam ik uiteindelijk bij een nieuwe opleiding die twee onderwerpen combineerde die mij altijd al aanspraken. Biologie en informatica.

Na vier jaar Bioinformatica studeren aan de Hogeschool Leiden en mijn afstudeerstage bij de afdeling Human Genetica van het LUMC ben ik gaan werken bij het LGTC. Daar werk ik nu nog steeds en ben ik voornamelijk bezig met het analyseren van data die uit de machines op het lab komen.

Deze machines lezen het DNA af en produceren miljoenen korte fragmenten. Het analyseren vereist nogal wat rekenkracht en daar komen de computers van pas.

Omdat deze niet uit zichzelf aan de slag gaan is een bioinformaticus nodig. Door een mix van biologie- en informaticakennis kan ik de computer vertellen hoe de analyse er uit moet zien.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven