Geschiedenis

Met LeveDNA! dong het Leve-DNA-team in 2011 mee naar de Academische jaarprijs. LeveDNA! was een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LGTC - Humane & Klinische Genetica), NCB Naturalis, de Hogeschool Leiden en het Nederlands BioInformatica Centrum (NBIC). LeveDNA! haalde de finale, ..maar won helaas niet de begeerde prijs (foutje van de jury, maar dat is nu geschiedenis).

Omdat het plan veel interesse heeft gewekt, het onderwerp voor iedereen van belang is en de LeveDNA! teamleden enthousiast zijn gebleven, is besloten om verder te gaan als de "Stichting LeveDNA!".

Het LeveDNA! Academische Jaaprijs 2011 team

Met LeveDNA! dong het Leve-DNA-team in 2011 mee naar de Academische jaarprijs en de Labyrint Publieksprijs. LeveDNA! was een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LGTC - Humane & Klinische Genetica), NCB Naturalis, de Hogeschool Leiden en het Nederlands BioInformatica Centrum (NBIC).

Lees verder

De videos

De video, pitch en TV commercial die  het LeveDNA! team in 2011 maakte om in aanmerking te komen voor de academische jaarprijs. 

Lees verder

Academische Jaarprijs 2011

Creatieve wetenschappers maken dit jaar opnieuw kans op 100.000 euro om hun onderzoek op een vernieuwende en spannende manier aan een groot publiek te presenteren.

Lees verder

Twee Leidse finalisten voor de academische jaarprijs 2011

Leiden staat op 26 oktober met twee projecten in de finale van de Academische jaarprijs, de grote prijs voor het populariseren van wetenschap.

Lees verder

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven