Karel Bronsgeest

NB: Begin 2016 is Karel Bronsgeest als voorzitter van de stichting LeveDNA! opgevolgd door Kees van den Berg. LeveDNA! is Karel zeer erkentelijk voor zijn inzet voor de stichting!  Karel, bedankt!!


Mijn naam is Karel Bronsgeest. Mijn kennis over DNA reikt niet verder dan die van de gemiddelde mens, ik ben dus een vreemde eend  in deze bijt. De initiatiefnemers van LeveDNA!  hebben mij, ondanks deze handicap, gevraagd in het bestuur van de stichting zitting te nemen. ‘Wij weten heel veel over DNA, jij weet veel over besturen en begroten. Dat hebben we ook nodig in de stichting’, zeiden ze, ‘En omdat jij eigenlijk precies het kennisprofiel hebt van de mensen voor wie we LeveDNA hebben opgezet, lijkt het ons mooi als jij voorzitter wordt’.

Dat vond ik een hele eer. Als voorzitter van LeveDNA! let ik op de organisatorische en financiële haalbaarheid van onze projecten en activiteiten. Ik beoordeel of ze verantwoord zijn en of ze binnen het budget en binnen de doelstelling van onze stichting vallen.

In het dagelijkse (zakelijke) leven geef ik sturing aan mijn eigen ondernemingen en werk ik als fusie- en overname specialist. Ook investeer ik in kansrijke projecten.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven