Kees van den Berg

Mijn naam is Kees van den Berg. Ik ben medisch moleculair bioloog van opleiding, afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in 1991 en sindsdien werkzaam in dit veld. Als ondernemer heb ik verschillende bedrijven opgericht die een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van kennis van DNA maar in het bijzonder in het ondersteunen van universiteiten, ziekenhuizen, instellingen en bedrijven bij hun biowetenschappelijke onderzoeksprojecten en diagnostiek.

Ik ben door DNA gefascineerd geraakt op de middelbare school door mijn biologie-leraar en sindsdien ben ik mij bewust geworden van het belang van DNA, het is de basis van ons leven. In het DNA ligt de 'code' van wie wij zijn. Door alle ontwikkelingen op het vlak van DNA-onderzoek de afgelopen 25 jaar is de wetenschap veel te weten gekomen over het belang en de werking van het DNA. We hebben nu meer kennis over belangrijke processen in het menselijk lichaam, o.a. het onstaan en de genezing van bepaalde ziektes, maar ook het leven van planten en andere organismen op aarde.

Als voorzitter van de stichting LeveDNA! ga ik samen met onze ambassadeurs, bestuursleden en vrijwilligers een bijdrage leveren aan de kennis van DNA in onze samenleving, dat is de doelstelling van de stichting!
 

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven