Nieuwe ambassadeur: Gert Matthijs

De stichting LeveDNA! mag sinds kort een nieuwe ambassadeur tot haar gelederen rekenen; professor Gert Matthijs.

Gert Matthijs is moleculair geneticus en hoofd van het laboratorium voor Moleculaire Diagnostiek van het Centrum Menselijke Erfelijkheid van het Universitair Ziekenhuis in Leuven (Belgie).

Vanuit zijn functie is hij zeer betrokken bij de maatschappelijke en ethische aspecten van genetisch onderzoek, zoals onder andere aanpassing van wet- en regelgeving en het recht van de patient om een goed geinformeerde beslissing te nemen met betrekking tot genetische testen.

Samen met Bioethicus Pascal Borry werkte hij aan 'Iedereen GENiaal'; het thema van cartoonfestival Knokke Heist 2014. Dit festival is nog t/m 14 september te bezoeken.

Klik hier om meer over Gert en zijn ambassadeursschap te lezen.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven