LeveDNA! groep wint Imagine posterchallenge

De winnaars van de posteraward

Scholieren van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft hebben met hun profielwerkstuk “Kenyan Coffee: Brewing A Solution” de posterchallenge van de Imagine scholierencompetitie gewonnen.

Stichting leveDNA! is trots op deze prestatie en blij dat we deze meiden hebben kunnen assisteren bij het maken van hun profielwerkstuk. Super gedaan Lemin, Savannah, Nina en Eline!

Donderdag 17 april 2014 was de grote finale van de Imagine profielwerkstukcompetitie in Naturalis Biodiversity Center in Leiden. De zes groepen die het tot de finale haalden presenteerden hun plannen aan het publiek en de jury.

Scholieren Lisa Minère & Martijn Naaktgeboren van het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht wonnen de finale met hun profielwerkstuk “The New Generation Of Regeneration”. Zij winnen een reis naar een ontwikkelingsland, waar ze zullen kennismaken met verschillende projecten op het gebied van Life Sciences & Technology en de lokale cultuur. Gefeliciteerd Lisa en Martijn!

 

Naast de presentaties van de finalisten waren vijf groepen met een eervolle vermelding die uitgenodigd waren om een posterpresentatie te geven, waaronder maar liefst twee groepen begeleid door LeveDNA!;

 • Hanneke Post & Eveline Pothoven van het Christelijk Gymnasium Utrecht in Utrecht met hun profielwerkstuk “The Battle For Babies In Benin”. Hun idee: DNA-Analyse inzetten voor vroege diagnose bij babies die mogelijk zijn besmet met HIV in Benin.

 

 

 

 • Lemin Chen, Savannah Glaser, Nina Fokkink & Eline Stikkelman van het Stanislascollege Westplantsoen in Delft met hun profielwerkstuk “Kenyan Coffee: Brewing A Solution”. Hun idee: DNA-Analyse inzetten voor betere vruchtbaarheid van de grond van koffieplantages in Kenia.

De winnaars van deze posterwedstrijd, de groep “Kenyan Coffee: Brewing A Solution” wonnen een exclusief bezoek aan TNO.

     

LeveDNA! Ambassadeur Johan den Dunnen was ook aanwezig bij de finaledag.

Fotograaf: *Milan Photography*

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven