het DNA van een keverprofessor

LeveDNA! ambassadeur Menno Schilthuizen wilde het nou wel eens weten, hoe ziet zijn DNA er uit? Met de hulp van LeveDNA! werd zijn hele DNA afgelezen, meer dan 3 miljard letters (3.000.000.000) op 'n rijtje gelegd. Wat zou hij allemaal tegenkomen??

Nu is het nog een hele klus die een paar duizend euro kost, maar binnen een paar jaar is het zo goedkoop dat iedereen het kan laten doen. Wat is er in het DNA te ontdekken?  Wat heb je er aan?  Wat kunnen de gevolgen zijn van die kennis?  Menno ging op onderzoek uit.

De Kennis Van Nu NTR radio volgde Menno bij zijn zoektocht, de Descent van Menno. In een serie van drie radio-uitzendingen werden verschillende kanten van het project besproken. Via de links kun je de uitzendingen beluisteren:

Menno houdt ook een blog bij over het project en wat hij allemaal te weten kwam.

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven