26 september 2012 - kickoff Imagine 2012/2013

LeveDNA! deed mee aan Imagine, een jaarlijkse wedstrijd voor middelbare scholieren met de opdracht "Maak 'n profielwerkstuk en win 'n reis naar 'n ontwikkelingsland!". De leerlingen worden uitgedaagd om met 'n wetenschapper een project uit te werken dat een verschil kan maken in een ontwikkelingsland. We hebben scholieren uit Heerenveen, Hellevoetsluis en Tiel geholpen een plan te maken. Ons onderwerp, niet verrassend: doe wat met DNA!. Met het plan "Reunited by DNA analysis" uit te voeren in Burundi zijn Minthe Evers & Elise Okkerse van het RSG Lingecollege uit Tiel doorgedrongen tot de finale!. Dinsdagmiddag 23 april in Den Haag was de grote dag (zie ook LeveDNA! Facebook). Helaas behoorden we niet tot de winnaars, maar we zijn trots op het resultaat!

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven