6 november 2016 - Wijzer over DNA: een genenpaspoort voor iedereen

Zondagmiddag 6 november levert LeveDNA! ambassadeur Johan den Dunnen een bijdrage aan de jaarlijkse MGC Publieksmiddag "Wijzer over DNA". Het onderwerp is dit jaar "Een genenpaspoort voor iedereen". Johan geeft uitleg over DNA en erfelijkheid en praat u bij over de huidige stand van zaken op het gebied van het aflezen van DNA volgodres. Prof. Ron van Schaik (Rotterdam) laat een voorbeeld zien van een genenpaspoort voor medicijngebruik en bespreekt de voor- en nadelen er van. Drs. Roel Wouters (Utrecht) bespreekt de ethische aspecten van het paspoort; willen we dit en wie mag het inzien?

Aanvang 12:30, einde 17:00 uur. U bent van harte welkom in de Oranjerie in de Hortus Botanicus in Leiden, maar geef u tijdig op, het aantal plaatsen is beperkt!

Laatste updates

 • 1
 • 2
 • 3

Over ons

De stichting LeveDNA! wil meer bekendheid geven aan de mogelijkheden van DNA-onderzoek en de maatschappelijke discussie daarover aanjagen. Vanuit de gedachte dat je beter ergens over kunt meepraten en meebeslissen als je werkelijk weet waar het over gaat.

Lees verder

Wat zou jij doen?

 • Ik heb Jurassic Park gezien. Kan dat echt?. Zit er nog DNA in fossielen? Kun je dat er nog uithalen en aflezen?

  Geesje de Vries

  Jurassic Park

 • Het lijkt mij wel leuk om in de toekomst het DNA van mij en mijn partner te combineren om zo te kijken hoe onze kinderen eruit kunnen komen te zien!

  Marius van Heinder

  Partner en kinderen

 • Ik zou het DNA van mijn familieleden wel eens willen vergelijken met de stamboom die ik heb; zou hij helemaal kloppen?

  Melanie Fordes

  Mijn stamboom

 • Ik zou het DNA willen vergelijken van de bezoekers aan Lowlands, de Toppers, de musical Saigon, North Sea Jazz en Pink Pop. Vind ik dan 'n gen voor muzieksmaak?

  Jamal Achamlal

  Muzieksmaak

 • Ik zou op internet zoeken naar een mooi design en dan het DNA van mij en mijn vriend uitprinten om de verschillen te kunnen bekijken. Hoeveel verschillen zouden er zijn?

  Kim van der Linden

  Printen

Naar boven